Duo dat goed is voor 299 Liverpool-wedstrijden neemt net als Klopp afscheid (2024)

Table of Contents
Thiago Meer nieuws Meer sportnieuws
Duo dat goed is voor 299 Liverpool-wedstrijden neemt net als Klopp afscheid (1)

Noel Korteweg

Laatste update:

Thiago en Joel Matip gaan Liverpool deze zomer verlaten, zo bevestigt de club via de officiële kanalen. Het contract van de 33-jarige Spanjaard en 32-jarige mandekker loopt eind juni af en wordt niet verlengd. Zodoende nemen Thiago en Matip, die samen goed zijn voor 299 wedstrijden voor the Reds, aanstaande zondagmiddag met Jürgen Klopp afscheid van Anfield.

Matip kwam in de zomer van 2016 transfervrij over van Schalke 04 en bleek over de jaren heen een betrouwbare kracht in het centrum van de defensie. De Kameroener was in zijn eerste jaren onder Klopp steevast goed voor ongeveer dertig wedstrijden per seizoen, maar kwakkelde de laatste seizoenen met blessures. Matip revalideert momenteel van een gescheurde kruisband.

Het artikel gaat verder onder de video

Meer video's

“In al die jaren dat ik in de voetballerij werk, weet ik niet zeker of ik een speler heb ontmoet die meer geliefd is dan Matip. Ik weet niet eens of het mogelijk is om iets slechts over hem te zeggen. Een geweldige professional, een geweldige voetballer en een geweldig mens”, laat Klopp optekenen op de clubwebsite.

“We zijn bevoorrecht om hem zo lang bij ons gehad te hebben. Nu kunnen we niets anders doen dan hem alle succes te wensen met zijn nieuwe uitdaging”, aldus de manager van the Reds. Matip maakte in 201 wedstrijden zijn opwachting voor Liverpool. Met de club won hij zo’n beetje alles wat er te winnen valt. Het is nog niet duidelijk waar zijn toekomst ligt.

Thiago

Liverpool betaalde in de zomer van 2020 zo’n 22 miljoen euro aan Bayern München om Thiago los te weken. Hoewel de middenvelder in vier jaar tijd tot 98 wedstrijden kwam, kwakkelde ook hij regelmatig met blessures. Vooral dit seizoen: Thiago kwam wegens een heup- en spierblessure slechts vijf minuten in actie in het uitduel met Arsenal (3-1) in februari. Dat was zijn eerste en dus ook direct zijn laatste wedstrijd van de campagne.

“Technisch is hij zo, zo ongelooflijk goed”, zegt Klopp over Thiago. “Het is een speler die in elk team ter wereld zou kunnen spelen. Het was een privilege om hem bij ons te hebben. Ik weet dat zijn blessures een frustratie van zowel hem als ons was, maar het niveau dat hij haalde als hij kon spelen was echt ongelooflijk. Dat is wat ik me zal herinneren.”

“Nu zal hij een andere richting op gaan met zijn familie en we kunnen hem alleen maar succes wensen. Waar hij ook gaat spelen, ik kijk graag naar hem”, aldus de eveneens vertrekkende manager. Thiago won met Liverpool de FA Cup, Carabao Cup en de Community Shield. In zijn 98 wedstrijden namens the Reds was hij goed voor 3 doelpunten en 6 assists.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

LiverpoolSchalke 04Bayern München

Meer nieuws

Moet Feyenoord Excelsior zondag een handje helpen? ‘Nee, natuurlijk niet’ 19:0317.05.20243Driessen onthult: ‘Bij Ajax is Ten Hag nog altijd de absolute droomkandidaat’19:0217.05.20242Vitesse lijkt definitief verlost van Russische inmenging: ‘Dat is zeer positief!18:3817.05.202454Youth League-winnaar klaar voor het eerste van AZ: ‘Er liggen kansen’18:0017.05.20248Kenny Tete maakt met tekenen contract einde aan geruchten over Besiktas 17:4517.05.20242Ongekende tirade kost Allegri de kop: Juventus ontslaat trainer op staande voet17:3017.05.202430

1

2

Meer sportnieuws

Kees Smit: 'Misschien denken ze nog aan me in Barcelona'

Reacties

lfc11

17 mei 2024 om 10:41

Zeer jammer om deze twee geweldige profs Liverpool te zien verlaten. Matip is natuurlijk een geweldige transfervrije aanwinst gebleken. Thiago, een schitterende voetballer, wat was het genieten om hem te zien voetballen bij Liverpool. Enorm jammer dat hij zoveel blessureleed heeft gekend.

Hopelijk vinden ze allebei een mooie nieuwe club waar ze hun carrière kunnen afsluiten en hopelijk zo snel als mogelijk weer fit aan de aftrap mogen verschijnen. Het is ze gegund.

Ondanks dat ze dit seizoen beide niet veel gespeeld hebben moeten ze wel 'vervangen' worden. Er staat Edwards best wel een klus te wachten om er een kampioenswaardige selectie neer te zetten.

Beide spelers waren echt een meerwaarde voor dit Liverpool op verschillende manieren. Thiago heeft wedstrijden meer glans gegeven en dat terwijl veel mensen (vooral niet Liverpool-fans) vonden dat ie niet bij ons pastte. Ik vond het Liverpool met Thiago vaak toch een heel stuk leuker en beter voetbal op de mat leggen. Matip heeft Liverpool in al die jaren tijd een paar miljoen aan salaris gekost en is samen met Milner de beste transfervrije speler van Liverpool van de afgelopen 25 jaar.

WeAreAnfield

17 mei 2024 om 14:31

Inderdaad thiago is een van de meest talentvolle middenvelders die er rondloopt. Ik vind die man zo'n geweldig gevoel voor de bal en ruimtes hebben. De souplesse spat er van af. Als hij continu fit was geweest stond Liverpool er de afgelopen jaren veel beter voor. Ja dat lees je goed, ik geil een beetje op zijn voetbalspel. Een echte geweldenaar, maar door blessures geteisterd waardoor het nooit volledig eruit is kunnen komen. Ik vind het erg jammer dat het zo is gelopen met hem.

CaptainHendo

17 mei 2024 om 15:08

Thiago geweldige voetballer inderdaad, maar daar heeft Liverpool niets aangehad. Die man ga ik echt niet missen, is natuurlijk moeilijk om iemand te missen die nooit speelde. Matip daarintegen… voor mij één van de meest onderschatte verdedigers die de PL ooit heeft gezien, wie had dat verwacht toen die gratis overkwam van Schalke. Zo zijn we toch stilletjes aan van onze meeste blessuregevoelige spelers afscheid aan het nemen, nu hopelijk waardige vervangers halen waar we een heel seizoen kunnen op rekenen.

maurootje

17 mei 2024 om 10:41

Heeft die Thiago alsnog bijna 100 duels gespeeld? Heb echt het gevoel dat hij Max 20 wedstrijden heeft gespeeld. Er was altijd wel wat. Zijn tijd bij Liverpool voelt als een koortsdroom…Matip altijd goed om erbij te hebben. De ideale wisselspeler. Klaagt nooit, is al met al oké.

KeesMankwak

17 mei 2024 om 10:45

Thiago was zo ongelofelijk goed tegen Ajax in ‘22, schrik er nog wel eens wakker van. Jammer dat hij die lijn niet consistent door heeft kunnen trekken. Zal toch de leeftijd zijn denk ik.

ceejah

17 mei 2024 om 11:02

Denk dat het eerder door de blessures komt dan door de leeftijd. Mits fit was hij gewoon enorm goed.

GLENNN

17 mei 2024 om 10:55

Vond Matip niet eens persé een goede wisselspeler.
Vond hem oprecht echt sterk (volgens mij vorig jaar?).

ThulaniSerero

17 mei 2024 om 11:18

@Glenn helemaal mee eens, denk dat Matip - VVD het beste centrale duo is geweest onder klopp

Edit: dat seizoen met gomez (voor zijn blessure) was ook echt fantastisch

maurootje

17 mei 2024 om 11:43

Laatste 2 jaar is hij oprecht meer dan prima geworden inderdaad. Maar daarvoor behoorlijk wisselvallig

lfc11

17 mei 2024 om 11:52

Matip was in het seizoen dat Liverpool de CL won (ondertussen 5 jaar geleden alweer) ook geweldig.

GLENNN

17 mei 2024 om 12:05

Ondergewaardeerd. Maar het zag er zo nu en dan ook vrij onwennig en lomp uit als je hem zag spelen, haha.

LvGael

17 mei 2024 om 12:54

Matip en van Dijk waren echt een geweldig duo toen ze de CL wonnen.

OREELY

17 mei 2024 om 10:43

beide goede spelers geweest voor liverpool, bij thiago blijft het voor mij ook een "wat als" hij niet zoveel blessures had... wat een geweldige speler mits fit.

ik denk dat dit voor liverpool niet heel verkeerd is overigens, toch twee spelers die best over hun houdbaarheidsdatum zijn, en nu met een nieuwe trainer de goede tijd om een beetje door te selecteren.

GLENNN

17 mei 2024 om 10:55

Mooi. Wel jammer dat het zo voor beiden moet eindigen.
Thiago is een prachtige speler, maar zo veel blessures. Daarnaast denk ik dat hij in Spanje misschien wel weer gaat spelen. Zal je zien dat hij net als een Isco een Betis of Girona kiest en vervolgens daar de pannen van het dak speelt (en relatief fit is).

Matip is een zeer triest einde. Vond hem voor zijn blessure nog altijd enorm goed en sterk. Transfervrij gekomen en transfervrij gegaan dus. Alleen jammer dat hij met een gescheurde kruisband vertrekt.

Weet iemand of Joel ook zijn revalidatie bij/met Liverpool mag afronden?

Hangover96

17 mei 2024 om 12:24

Matip kan denk ik terugkijken op een geweldige periode bij Liverpool, heeft alle prijzen gewonnen en was gewoon een ijzersterke verdediger.

Thiago is eigenlijk een totaal zinloze transfer geweest net na de grote succes jaren van Liverpool - uiteraard, blessures, maar hij is ook een type middenvelder dat totaal niet in het Klopp-voetbal past. Toen hij werd aangetrokken werd er nog gespeculeerd dat Klopp met een soort van Plan B tactiek zou komen met meer voetballend middenveld, maar daar is helemaal niets van gekomen. Eigenlijk zonde geweest van zo'n goede voetballer, achteraf gezien had Liverpool veel meer aan een Rabiot, Fred of Goretzka gehad

GLENNN

17 mei 2024 om 13:54

Fred denk ik niet, maar goed. Rabiot denk ik wel inderdaad. Al zijn eigenlijk alle 3 die je opnoemt meer pendelaars dan een creatieve passer als Thiago wat mij betreft.

Kan die goal van hem nog herinneren die hij in 1 keer pakt, die de grond niet raakt. Heerlijke bal.

Hangover96

17 mei 2024 om 16:45

Maar die pendelaars zijn nou net het soort spelers die Liverpool altijd goed kan gebruiken in hun systeem. Ik ben ervan overtuigd dat Fred met zijn kwaliteiten bij Liverpool veel beter was geweest dan bij United (zeker niet minder dan een Henderson, Wijnaldum of Oxlade-Chamberlain), en Thiago bij United ook veel beter dan bij Liverpool had gepast, als partner van Bruno Fernandes etc.

edddegoey

17 mei 2024 om 12:46

Thiago zal wel terug naar Barca gaan, die hebben er een handje van 'verloren zonen' terug te halen. Schrijf mijn voorspelling maar op: Thiago gaat naar Barca, speelt in 2 jaar tijd 10 wedstrijden en dan stopt hij wegens 'aanhoudend blessureleed'.

Hangover96

17 mei 2024 om 12:47

Dat zou idd 100 procent binnen het profiel van Barcelona passen.

experia91

17 mei 2024 om 12:48

Matip is een wereldgozer en heeft veel betekent, toch jammer dat hij zijn carrière niet afsluit bij Liverpool. Thiago is echt nog erger dan Robben en Bijlow bij elkaar. Zonde zeg, zoveel talent maar nooit echt lang belangrijk geweest.

LFC996

17 mei 2024 om 16:12

Matip is toch wel een kleine legende geworden. Geen sterspeler, maar hij heeft niet voor niks 8 jaar gespeeld voor Liverpool. Altijd een sympatieke speler die nooit deed klagen. Thiago heel jammer dat zoveel blessures hem hebben tegen gehouden. Bij zijn transfer naar Liverpool was ik echt blij en hij heeft echt top momenten gehad. Dat doelpunt tegen Porto was echt schitterend.

Reageer

");newComment = newComment.concat("","");newComment = newComment.concat("","#");newComment = newComment.concat("",commentNumber);newComment = newComment.concat("","

");newComment = newComment.concat("", "

");newComment = newComment.concat("", commentText);newComment = newComment.concat("", "

Duo dat goed is voor 299 Liverpool-wedstrijden neemt net als Klopp afscheid (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Lidia Grady

Last Updated:

Views: 5805

Rating: 4.4 / 5 (65 voted)

Reviews: 80% of readers found this page helpful

Author information

Name: Lidia Grady

Birthday: 1992-01-22

Address: Suite 493 356 Dale Fall, New Wanda, RI 52485

Phone: +29914464387516

Job: Customer Engineer

Hobby: Cryptography, Writing, Dowsing, Stand-up comedy, Calligraphy, Web surfing, Ghost hunting

Introduction: My name is Lidia Grady, I am a thankful, fine, glamorous, lucky, lively, pleasant, shiny person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.