Pittige mango-habanerosaus in slechts 15 minuten | Camila Made (2024)

HOME > RECEPTEN >

Gepubliceerd: · Laatst bijgewerkt: by Camila Benitez · Dit bericht kan affiliatielinks bevatten

Spring naar Recept

Deze zelfgemaakte Het recept voor Super Pittige Mango Habanerosaus is eenvoudig te maken en perfect voor roerbakgerechten of om op gegrilde kip te smeren. Mango Habanero-saus kun je in de supermarkt kopen, maar is ook gemakkelijk thuis te maken.

Het is gemaakt met verse habanero-pepers, ui, knoflook, licht bruine suiker, azijn en limoensap en past uitstekend bij gegrilde kip. Als je meer wilt maken, verdubbel dan het recept; In de koelkast is de saus maximaal 3 weken houdbaar.

Ga naar:
  • Mango-habanero maken
  • Gerelateerde recepten:
  • Recept

Pittige mango-habanerosaus in slechts 15 minuten | Camila Made (1)Hoe te maken Mango-Habanero

Note:De volledige instructies vindt u op de onderstaande receptenkaart.

Schil de mango, haal het vruchtvlees met een scherp mes uit de pit en hak grof. Verhit de olie in een middelgrote pan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en ui toe en kook tot ze zacht zijn, ongeveer 2 minuten.

Voeg de mango's en habaneros toe en kook 5 minuten, terwijl je regelmatig roert. Voeg de azijn, het limoensap, de lichtbruine suiker, het water en een eetlepel honing toe. Breng aan de kook en kook, af en toe roerend, tot de mango's zacht zijn, ongeveer 10 minuten.

Giet het mengsel in een blender en mix tot een gladde massa. Voeg zout en meer honing naar smaak toe. Als het erg dik is, verdun het dan met een paar eetlepels water, limoensap of azijn. Eventueel door een zeef zeven.

Laat de mango-habanero-saus volledig afkoelen, doe hem in een afgesloten bakje en bewaar hem maximaal 3 weken in de koelkast.

Pittige mango-habanerosaus in slechts 15 minuten | Camila Made (2)

  • Pittige zoete chilisaus
  • Zoet en zure saus
  • Aziatische Dipsaus
  • Chimichurri Sauce
  • Zoete Chilisaus

Recept

Gemakkelijke Mango-Habanero

Camila Benitez

Deze zelfgemaakte Het recept voor Super Pittige Mango Habanerosaus is eenvoudig te maken en perfect voor roerbakgerechten of om op gegrilde kip te smeren. Mango Habanero-saus kun je in de supermarkt kopen, maar is ook gemakkelijk thuis te maken. Het is gemaakt met verse habanero-paprika's, ui, knoflook, lichtbruine suiker, azijn en limoensap en past uitstekend bij gegrilde kip. Als je meer wilt maken, verdubbel dan het recept; In de koelkast is de saus maximaal 3 weken houdbaar.

5 vanaf 1 stem

Recept afdrukken Pin Recept Voeg toe aan de verzameling

Prep Tijd 10 minuten mins

Kooktijd 17 minuten mins

Totale tijd 27 minuten mins

Type cursus Saus

Keuken Internationale

Porties 1.5 Tandenborstelhouders

Ingrediënten

  • 2 rijpe mango's , geschild, ontpit en grof gesneden
  • 113 g / 4 oz (ongeveer 6 habaneros), gehakt (zonder zaadjes en darmen voor minder hitte, als je dat liever hebt)
  • 1 kleine ui , gehakt of 4 groene uien
  • 3 teentjes knoflook , fijn gesneden
  • 1 theelepel vers geraspte gember
  • 6 eetlepels gedistilleerde witte azijn
  • 6 eetlepels vers geperst limoensap
  • ½ kop water
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel licht bruine suiker , proeven
  • 1 -¼ theelepels koosjer zout , proeven
  • 1 eetlepel canola olie

Bereidingswijze

Notes

Hoe op te slaan en op te warmen

Opslaan: Laat de saus volledig afkoelen en doe hem in een luchtdichte verpakking. Bewaar het daarna 2 weken in de koelkast. De saus kan tijdens het afkoelen iets dikker worden, dus je kunt indien nodig een scheutje water toevoegen om de saus te verdunnen.

Opwarmen: Zet de saus 30-60 seconden in de magnetron of verwarm hem op het vuur, af en toe roerend, tot hij warm is. Pas op dat u de saus niet oververhit, omdat deze kan breken en scheiden.

Make-Ahead

Mango Habanero-saus kan van tevoren worden gemaakt, waardoor het een handige en tijdbesparende optie is voor het bereiden van maaltijden. Bereid eerst het recept zoals aangegeven en laat het afkoelen tot kamertemperatuur. Doe de saus vervolgens in een luchtdichte verpakking en bewaar hem maximaal 5 dagen in de koelkast, of vries hem maximaal 3 maanden in. Wanneer u klaar bent om de saus te gebruiken, kunt u deze, als deze bevroren is, een nacht in de koelkast laten ontdooien, of u kunt hem verwijderen en op kamertemperatuur laten komen voordat u hem gebruikt.

Mogelijk moet u de smaak en de dikte van de saus aanpassen nadat deze is bewaard. Als de saus is ingedikt, voeg dan een scheutje water of limoensap toe om de saus te verdunnen. Als de smaak zacht is geworden, kun je deze indien nodig aanpassen met extra zout, suiker of azijn. Door Mango Habanero-saus van tevoren te maken, bespaart u tijd en moeite en kunnen de smaken zich in de loop van de tijd ontwikkelen en verdiepen, wat resulteert in een nog smaakvollere saus.

Hoe te bevriezen

Mango Habanero-saus kan worden ingevroren voor langdurige opslag, wat handig kan zijn als u een grote batch wilt maken of als u wat saus bij de hand wilt hebben voor toekomstig gebruik. Om Mango Habanero-saus in te vriezen, laat u deze volledig afkoelen tot kamertemperatuur en brengt u deze vervolgens over in een diepvriesbestendige container of een diepvrieszak met ritssluiting. Label de container of zak met de naam en datum en plaats deze in de vriezer. De saus kan maximaal 3 maanden worden ingevroren.

Wanneer u klaar bent om de saus te gebruiken, zet u deze in de koelkast om een ​​nacht te ontdooien. Zodra de saus volledig ontdooid is, roer je hem goed om de gescheiden ingrediënten opnieuw te combineren. Mogelijk moet u de smaak aanpassen en een beetje water toevoegen om het te verdunnen als het na het ontdooien te dik wordt. Over het algemeen kan het invriezen van Mango Habanero-saus een geweldige manier zijn om een ​​kant-en-klare partij saus bij de hand te hebben voor toekomstige maaltijden.

Nutrition Facts

Gemakkelijke Mango-Habanero

Bedrag per portie

Calorieën

417

% Dagelijkse hoeveelheid *

Vet

11

g

17

%

Verzadigd vet

1

g

6

%

Trans Fat

0.04

g

Meervoudig onverzadigd vet

3

g

Enkelvoudig onverzadigd vet

6

g

Natrium

1186

mg

52

%

Kalium

933

mg

27

%

koolhydraten

82

g

27

%

Glasvezel

7

g

29

%

Suiker

65

g

72

%

Eiwit

5

g

10

%

Vitamine A

3736

IU

75

%

Vitamine C

234

mg

284

%

Calcium

92

mg

9

%

Strijkijzer

2

mg

11

%

* Percentage dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een 2000 caloriearm dieet.

Alle voedingsinformatie is gebaseerd op berekeningen van derden en is slechts een schatting. Elk recept en de voedingswaarde variëren afhankelijk van de merken die je gebruikt, de meetmethoden en de portiegroottes per huishouden.

Vond je het recept leuk?Wij zouden het op prijs stellen als u dit wilt beoordelen. Bekijk ook eens onze Youtube Channel voor nog meer heerlijke recepten. Deel het op sociale media en tag ons zodat wij jouw heerlijke creaties kunnen zien. Bedankt!

Meer saus- en kruidenrecepten

  • De beste zelfgemaakte Cajun-kruiden
  • Ananas-cranberrysaus
  • Zelfgemaakte karnemelk-ranchdressing
  • Huisgemaakte mayonaise
Pittige mango-habanerosaus in slechts 15 minuten | Camila Made (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Madonna Wisozk

Last Updated:

Views: 6422

Rating: 4.8 / 5 (68 voted)

Reviews: 91% of readers found this page helpful

Author information

Name: Madonna Wisozk

Birthday: 2001-02-23

Address: 656 Gerhold Summit, Sidneyberg, FL 78179-2512

Phone: +6742282696652

Job: Customer Banking Liaison

Hobby: Flower arranging, Yo-yoing, Tai chi, Rowing, Macrame, Urban exploration, Knife making

Introduction: My name is Madonna Wisozk, I am a attractive, healthy, thoughtful, faithful, open, vivacious, zany person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.